Tarptautinė šokio diena progimnazijoje

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2024-05-02
  • Kategorija: Renginiai

      Tarptautinė šokio diena minima balandžio 29 dieną. Šokio diena pasaulyje UNESCO sprendimu švenčiama nuo 1982 metų.

      Balandžio 30 dieną Vilkaviškio r. Kybartų „Saulės“ progimnazijos bendruomenė kartu su Kybartų kultūros centru taip pat paminėjo Tarptautinę šokio dieną. Prisijungti ir dalyvauti Šokio dienoje ,,Šokime kartu“ buvo pakviesta visa Kybartų miestelio bendruomenė. Pagrindiniame progimnazijos kieme rinkosi ne tik 1-8 klasių mokiniai, mokytojai, bet ir mokinių tėveliai, darželių ,,Kregždutė“ ir ,,Ąžuoliukas“ ugdytiniai, gimnazistai, miestelio gyventojai.

      Kybartų kultūros centro orkestro šokėjų vadovė ir Kybartų „Saulės“ progimnazijos šokių mokytoja Greta Ziegoraitienė ragino visus nesidrovėti ir skatino prisijungti bei pajudėti šokio ritmu. Šventę atidarė Kybartų orkestro šokėjų grupė „Liepos“. Po nuotaikingo ir užburiančio merginų šokio mokytoja Greta Ziegoraitienė visiems rodė šokių judesius, kuriuos kartojo visa minia. Šoko visi – nuo jauniausių darželinukų iki mokyklos mokytojų.

      Nuoširdžiai dėkojame visiems svečiams ir dalyviams. Šokis – tai judėjimas, gyvybė, saviraiškos forma, kūno kalba ir bendrystė. Tikimės, kad Tarptautinės šokio dienos minėjimo tradicija mokykloje gyvuos ne vienerius metus.

 

Justė Gražulytė, Jaunųjų žurnalistų būrelio narė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos