Lietuvos mokinių liaudies dailės konkursas „Sidabro vainikėlis“

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2024-04-12
  • Kategorija: Konkursai

      Jau dvyliktą kartą įvyko Lietuvos mokinių liaudies dailės konkursas „Sidabro vainikėlis“. Jo tikslas – palaikyti gyvybingas nykstančias liaudies dailės tradicijas, skatinti visuomenės, ypač jaunosios kartos, domėjimąsi tradiciniais dailiaisiais amatais, ugdyti liaudies dailės tradicijų pažinimą, atskleisti talentingiausius mokinius, suteikti galimybę parodyti visuomenei savo darbus, varžytis su bendraamžiais įgūdžiais ir meistriškumu. Konkurse dalyvauja 3-12 klasių mokiniai. Pristatomi kūriniai, priskiriami tradiciniams lietuvių liaudies vaizdinės dailės bei dailiųjų amatų žanrams: medžio skulptūra, medžio raižiniai, karpiniai, taikomieji medžio dirbiniai, pinti vytelių ir kitų tradicinių žaliavų dirbiniai, kalvystės dirbiniai, keramika, tekstilė, paprotinės dailės dirbiniai (margučiai, kaukės, verbos, sodai ir kiti).

      Kybartų „Saulės“ progimnazijos aštuntos klasės mokinės Gustė Kavalėlytė ir Amanda Senkutė su savo pintais sodais dalyvavo Vilkaviškio savivaldybės mokinių rajoniniame ture. Merginų darbai visą savaitę puošė Paežerių dvaro salę ir buvo puikiai įvertinti. Amanda savivaldybės etape užėmė trečiąją vietą, o Gustė – pirmąją. Po to jų darbai nukeliavo į Marijampolės apskrities regioninį turą. Mokinių darbais gėrėjosi visi Marijampolės kultūros centro lankytojai. Mūsų merginos buvo apdovanotos padėkomis už dalyvavimą Lietuvos mokinių liaudies dailės konkurso „Sidabro vainikėlis“ regioninio turo darbų parodoje Marijampolės kultūros centre. Be to tautodailininkų komisija Gustei Kavalėlytei už jos darbus paskyrė antrąją vietą regioniniame ture.

      Džiaugiamės merginų laimėjimais, linkime toliau tobulėti, saugoti lietuviškas dailės tradicijas ir kurti nuostabius darbus.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos