Projektas ,,Europos kalbos vienija‘‘ 2022

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2022-10-03
  • Kategorija: Renginiai

      Sutikime, kalbos tam ir reikalingos, kad bendrautume, draugautume, pažintume pasaulį, siektume žinių. Tik kalba lemia mūsų mąstyseną ir tautinį unikalumą.

     Ne atsitiktinai Vilkaviškio r. Kybartų „Saulės“ progimnazijoje 5-8 kl. mokiniai kartu su lietuvių kalbos, anglų kalbos, rusų kalbos mokytojomis jau nuo rugsėjo vidurio ruošėsi Europos kalbų dienos paminėjimui ir dalyvavo ne vienerius metus vykdomame projekte „Europos kalbos vienija“.

      Per lietuvių, rusų, anglų kalbos pamokas mokiniai žodžius ir prasmingus posakius išradingai iliustravo panaudodami surinktus įvairiausių spalvų kamštelius. Skatindami vaikų domėjimąsi ir rūpestį artimiausia aplinka, vykdėme net kamštelių rinkimo akciją. O kur dar tėvelių nuoširdi pagalba, kad 5-8 klasių mokiniai sėkmingai dalyvautų šiame projekte…

      Būtent progimnazijos III a. visi mokiniai gali ir galės ne tik pasigrožėti, bet ir pasimokyti linksmai ir kūrybingai iliustruotus žodžius, posakius lietuvių, anglų, rusų kalbomis. 

      Tuo mūsų projektas nesibaigė. Rugsėjo 26 d. progimnazijoje paminėjome Europos kalbų dieną susirinkę į 6-8 kl. komandoms skirtą viktoriną. Sakoma, kad kalba – sielos veidrodis, o žodis – minties drabužis. Tądien visi susirinkę ir sužinojome, kurios komandos minties drabužis buvo patvaresnis ir gražesnis. Dėl prizų ir garbingų vietų rungėsi net 6 komandos. Žinoma, Europos kalbų dienai skirtoje viktorinoje nugalėjo kalbų draugystė, o mes sveikiname viktorinos nugalėtojus:

I vieta - 7a klasės komanda;

II vieta - 8b klasės komanda;      

III vieta - 7b klasės komanda.

      Dėkojame viktorinos vedantiesiems (6a kl. mokinėms: Gabijai Vasiliauskaitei, Jonei Matveičikaitei, 7a kl. mokiniams: Justei Gražulytei, Jorei Gudiškytei, Benui Antanavičiui, Justei Rickevičiūtei), puikiems dainininkams už nuotaikingą dainą „Pasakų šaly“, jauniesiems atlikėjams (6a kl. mokiniams: Dovilei Vabolytei, Adui Maciulevič) ir nuoširdžiai mokytojų padėjėjai Gabijai Burauskaitei, 8a kl. mokinei, už pagalbą organizuojant viktoriną.  

      Smagiausios vykusio projekto „Europos kalbos vienija“ 2022 akimirkos įamžintos ne tik nuotraukose, bet ir mūsų širdyse.  Pralaimėjusių nebuvo, nes kiekvienas kažkuo praturtėjo – kas išgirstu nauju žodžiu, kas įdomiu faktu apie lietuvių, rusų ar anglų kalbą, o kas pasidžiaugė savo kūrybine sėkme…  

      Tokia įvairiapusė 5-8 kl. mokinių kūrybinė veikla integruojant įvairių dalykų pamokas ir lietuvių k., anglų k., rusų k. mokytojų, net tėvelių, bendradarbiavimas progimnazijoje dar labiau padeda mūsų mokiniams suprasti daugiakalbystės reikšmę.

      Pasidžiaukime mūsų mokinių aktyvumu ir kūrybingumu.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos