Šventė, skirta Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2023-06-02
  • Kategorija: Renginiai

      2023 m. birželio 1 d. Vilkaviškio r. Kybartų „Saulės“ progimnazijoje vyko projektinė diena, skirta Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti. Tai diena, kuria norima atkreipti dėmesį į vaikų teisę ir galimybę augti laimingiems. Šiuo renginiu progimnazija jungėsi prie Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro (LMNŠC) devintus metus iš eilės inicijuojamos iniciatyvos „Šok į tėvų klumpes 2023“.

      Ši diena buvo kitokia – jau nuo pirmos pamokos mokiniai dalyvavo įvairiose skirtingose veiklose, kurias vedė mokytojai, mokinių tėvai bei svečiai. 1–4 klasių mokiniai veiklas pradėjo nuo susitikimo su tėčiu Vaidu, kuris dirba Vištyčio regioniniame parke, ir Vištyčio regioninio parko lankytojų centro administratore Živile Grimailaite. Susitikimo metu Vaidas ir Živilė supažindino mokinius su savo karjeros keliu bei Vištyčio regioninio parko veikla, darbo ypatumais. Susitikimo metu mokiniai klausėsi paukščių balsų, susipažino su retais gyvūnais, kurie gyvena Vištyčio regioniniame parke. Vėliau pradinukai leidosi į stebuklingą pasakų karalystę – žiūrėjo lėlių teatro spektaklį ,,Katinėlis ir gaidelis“, kurį pastatė 5b klasės mokiniai su mokytoja Asta. Sugrįžę iš pasakų karalystės pradinukai rašė linkėjimus vasarai, draugams, draugystei ir mokyklai. 5–8 klasių mokiniai buvo suskirstyti į mergaičių ir berniukų grupes. Mama Džordana mergaites supažindino su plaukų grožio paslaptimis, plaukų priežiūros priemonėmis bei taisyklingu jų naudojimu. Mama Eugenija, jogos trenerė, mokė mergaites kvėpavimo pratimų ir kaip pajusti savo vidinį „Aš“. Tėtis Henrikas ir mokytojas Liutauras berniukus supažindino su futbolininko profesija, papasakojo, kad hobis žaisti futbolą gali peraugti į darbą, kuris teikia malonumą. Mokytojai Kęstutis ir Darius leido berniukams pajusti darbo sėkmę. Berniukai rungėsi kaldami vinis, pjaudami lentas medžio pjūklu, pjaustydami durų apvadus 45 laipsnių kampu, mokėsi naudotis sukučiu, elektronikos laboratorijoje atliko laboratorinius darbus. Progimnazijos svečias Užimtumo tarnybos specialistė Kamilė Kasulaitytė su merginomis žaidė žaidimą „Pažink save ir kitą“, o mokytojos Greta ir Agnė su merginomis kalbėjosi labai aktualia merginoms tema „Gražus žmogus, koks jis? Kada žmogus laimingas? Kodėl daugelis jaunų žmonių, norėdami patikti ir įtikti kitiems, puola prie kraštutinumų?“ apie maitinimosi sutrikimus: anoreksiją, bulimiją ir persivalgymo ligas. Paskaita paliko įspūdį, po jos merginos išėjo susimąstę ir tylėdamos.

      Po skirtingų veiklų susirinkę salėje 5–8 klasių berniukai ir mergaitės žiūrėjo filmą ,,Prieš parskrendant į Žemę“. Tai filmas apie sunkiai sergančius vaikus ir jų nepaprastą gebėjimą įveikti tai, kas mums, suaugusiems, atrodo neįveikiama, jų gebėjimą tiesiog gyventi...

      Savo projektinę dieną užbaigėme aikštėje prieš mokyklą, kur mus džiugino mokytojos Vilijos suburto ukulėlėmis grojančių mokinių ansamblio atliekamas muzikinis kūrinys bei solistės Ugnės, 7b klasės mokinės, atliekama daina ,,Tau visas dangus“. Ugnei tai buvo pirmas pasirodymas. Vėliau klausėmės liaudies muzikos instrumentų būrelio jaunųjų atlikėjų, kuriems vadovauja mokytojas Linas. Širdį džiugino penktokų atliekama daina ,,Jei patinka ši dainelė“, o į šokio ritmą kartu su mokytoja Greta įsijungėme visi 1–8 klasių mokiniai, tėvai, mokytojai ir svečiai. Juk šokio kalba nereikalauja vertimo.

      Mokyklos bendruomenę pasveikinti su Tarptautine vaikų gynimo diena atvyko Lietuvos Respublikos Seimo narys Algirdas Butkevičius, kuris palinkėjo mokytojams ir vaikams sėkmės, kantrybės, gražios vasaros ir smagių artėjančių atostogų. Progimnazijos direktorius Arvydas Judickas taip pat visus pasveikino su švente ir pasidžiaugė, jog mokinių tėvai noriai įsijungia į progimnazijos gyvenimą. Jis įteikė padėkos raštus tėvams už pagalbą, iniciatyvą ir bendradarbiavimą. Progimnazijos mokinių tėvų komiteto pirmininkė Agnė Lietuvninkienė pasidžiaugė, kad mokiniai progimnazijoje jaučiasi laimingi ir įteikė saldžius apdovanojimus klasėms (1a, 2a, 3b, 4a ir 7b), kurių mokiniai visais mokslo metais geriausiai nešiojo mokyklines uniformas. Už „saldžią“ paramą dėkojame UAB „Art Glacio“ direktoriui Arūnui Simučiui.

      Šventės renginį aikštėje vedė 7a klasės mokinės Justė ir Giedrė. Šventinę dieną užbaigėme progimnazijos himnu, tikėdami jog garsas sklido po visus Kybartus.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos