Rugsėjo 1-osios šventė Kybartų „Saulės“ progimnazijoje

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2023-09-08
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjis beldžia į duris išdykęs

Ir veda į mokyklą mažučius.

Vėl tirpsta vaikiška širdis sutrikus –

Rugsėjis klasėj krykščia vaikučiu

 

      Ankstyvą ir saulėtą Rugsėjo 1-osios rytą gausus būrys linksmai šurmuliuojančių vaikų, nešini gėlėmis, kupini džiugesio, jaudulio ir naujų vilčių, juos lydintys tėveliai ir mokytojai rinkosi Kybartų „Saulės“ progimnazijos sporto salėje. Įsikibę į tėvelių ranką pro mokyklos duris nedrąsiai pirmuosius žingsnelius mokslo paslapčių keliu žengė pirmokėliai. Mokyklinis varpelis vėl sukvietė mokinius į Mokslo ir žinių dienos šventę.

      Mokyklos bendruomenę pasveikinti su mokslo metų pradžia atvyko Kybartų parapijos klebonas Jonas Cikana ir Kybartų miesto seniūno pavaduotoja Milda Vaičaitienė. Kybartų parapijos klebonas Jonas Cikana pasveikino visus su nauja mokslo metų pradžia, kalbėjo apie tai, kad vaiko kelionė į pažinimo pasaulį prasideda daug anksčiau nei jam pradėjus lankyti pirmąją klasę – vaikas mokytis pradeda nuo gimimo. Pats didžiausias pagalbininkas šioje kelionėje vaikui yra širdis. Palinkėjo visiems mokiniams viską daryti iš širdies, nes tik tada viskas seksis gyvenime. Kybartų miesto seniūno pavaduotoja Milda Vaičaitienė mokytojams, vaikams ir tėveliams, visai švietimo bendruomenei palinkėjo sėkmingų naujų mokslo metų, naujų patirčių, žinių, puikių rezultatų, būti drąsiems siekiant gyvenimo tikslų. Kybartų „Saulės“ progimnazijos direktorius Arvydas Judickas taip pat pasveikino visus susirinkusius su Rugsėjo 1-ąja. Pirmokams, pirmąkart įžengus į Mokslo šalį, palinkėjo, kad pasaulio pažinimo kelionė mokykloje būtų sėkminga ir linksma, kad būtų visuomet gera, saugu ir smagu. Buvusius progimnazijos pirmūnus apdovanojo padėkos raštais ir simboline dovanėle. Jiems palinkėjo sėkmės naujaisiais mokslo metais. Tikisi, kad gerai besimokančių mokinių šiais mokslo metais bus dar daugiau.

      Šventėje linksmai nuskambėjo progimnazijos solistės Ugnės Liaukevičiūtės daina „Tau visas dangus“ (vadovė Vilija Gaurienė), nuotaikingus šokius susirinkusiems dovanojo mergaičių šokių grupė „Liepaitės“ (vadovė Greta Ziegoraitienė).

      Smagiai pašokę ir padainavę mokiniai rinkosi į šventines pamokas klasėse.

     Linkime visiems sėkmingų mokslo metų.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos