Penktokų krikštynos

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2023-11-02
  • Kategorija: Renginiai

      2023 m. spalio 26 d. Vilkaviškio r. Kybartų „Saulės“ progimnazijoje vyko kasmetinės ,,Penktokų krikštynos“. Ši tradicija simbolizuoja penktokų šventinimą į pagrindinę mokymosi pakopą ir jų priėmimą į mokyklos bendruomenę, suteikiant „Tikrojo penktoko vardą“.

      Šventę kartu su klasių auklėtojais visuomet organizuoja aštuntokai – vyriausieji progimnazijos mokiniai. Penktokų krikštynoms aštuntokai ruošėsi iš anksto, mąstė, kaip įsimintinai pažymėti šią šventę. Visą savaitę galvojo įvairiausias užduotis, skirtas patikrinti ne tik penktokų žinias, bet ir aktyvumą, smalsumą, komandinę dvasią.

      Ir štai ketvirtadienį, per šeštąją pamoką, į senojo korpuso salę sugūžėjo nekantraudami penktokėliai su savo auklėtojomis į taip ilgai lauktas „krikštynas“. Energija tryško per kraštus. Visi džiaugsmingai šurmuliavo, bet netrūko ir jaudulio. Pirmoji užduotis, kurią turėjo įveikti penktokai, buvo viktorina. Jiems teko gerai pasukti galvas, kad atsakytų į pačius įvairiausius klausimus. Aštuntokai domėjosi, ar penktokai žino mokyklos istoriją: „Kada buvo įkurta mokykla?“ bei „Koks prezidentas lankėsi mūsų mokykloje?“. Taip pat aštuntokai norėjo įsitikinti, ar klasių auklėtojos gerai pažįsta savo auklėtinius. Auklėtojoms teko paplušėti iš peties. Jos, gavusios lapus su prirašytais skirtingų klasių mokinių vardais ir pavardėmis, turėjo išrinkti tik savo klasės mokinius. Abi auklėtojos su šia užduotimi susidorojo puikiai. Kitos užduotys buvo skirtos patikrinti penktokų aktyvumui bei komandinei dvasiai. Klasių mokinių komandos turėjo kuo greičiau pribėgti prie stalo pasiimti balioną, jį prisipūsti ir su juo nupūsti kuo daugiau popierinių puodelių. Abi klasės įnirtingai varžėsi, palaikė savo komandos draugus ir stengėsi laimėti. Pralaimėjusiųjų šįkart nebuvo – laimėjo draugystė. Ir štai pagaliau atėjo ilgai lauktas momentas – Priesaika. Penktokai drąsiai ir ryžtingai kartojo priesaikos žodžius ir pažadėjo jų sąžiningai laikytis.

      Šventę vainikavo saldūs prizai, švytinčios penktokėlių akytės ir besišypsantys veidai. Sveikiname penktokus oficialiai tapusius progimnazijos bendruomenės dalimi ir linkime visada būti ryžtingiems, drąsiems, smalsiems ir linksmiems kaip ir šią dieną.

 

8a klasės mokinė Giedrė Šukaitytė, Jaunųjų žurnalistų būrelio narė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos