Integruota netradicinė pamoka pažintinėje išvykoje

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2024-05-13
  • Kategorija: Renginiai

      Gegužės 7 dieną Vilkaviškio r. Kybartų „Saulės“ progimnazijos 7b ir 8a klasės mokiniai vyko į pažintinę išvyką Vilniuje ir dalyvavo netradicinėje integruotoje pamokoje. 

      Pirmoji mokinių stotelė buvo Taikomosios dailės ir dizaino muziejus, kuriame jų laukė edukacinis užsiėmimas. Jo metu mokiniai turėjo galimybę išvysti XX a. menininkų M. Chagallo, P. Picasso keramikos dirbinius – pano, lėkštes, vazas, ąsočius ir 12 meistrės Yvette Cauquil-Prince austų gobelenų pagal Chagallo, Picasso ir Ernsto eskizus. Taip mokiniai sužinojo daugiau apie menininkų asmeninius gyvenimus, išsiaiškino, kas yra gobelenas ir kaip jis pagaminamas, mokėsi atskirti skirtingų menininkų darbus. Edukacinėse dirbtuvėse, naudodamiesi gratažo technika, mokiniai kūrė spalvotus atvirukus parodoje matytų gobelenų motyvais. 

      Vėliau mokiniai lankėsi Energetikos ir technikos muziejuje. Gidė mokinius siekė įkvėpti domėtis mokslu, technologijomis ir pristatė tiksliuosius mokslus suprantamu bei įtraukiančiu būdu. 

      Paskutinė mokinių stotelė buvo Labyrinthus žaidimai. Jų metu mokiniai turėjo susiburti į komandas ir drauge tamsoje pereiti iššūkių pilną labirintą. Čia jų laukė išbandymai, spąstai ir mįslės. 

      Mokiniai dėkoja vyresniajai informacinių technologijų ir matematikos mokytojai Aldonai Mateikienei bei vyresniajai matematikos mokytojai Rimutei Krasnauskienei  už suorganizuotą nuostabią kelionę. 

Justė Gražulytė, Jaunųjų žurnalistų būrelio narė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos