Integruotos netradicinės pamokos aštuntokams

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2024-05-17
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 16 dieną progimnazijos aštuntokai vyko į integruotas netradicines pamokas Vilniuje.

Mokinių pirmoji pamoka – tai pilietiškumo pamoka Lietuvos Respublikos Seime. Jame mokiniai turėjo galimybę sudalyvauti Seimo posėdžių salėje – pagrindinėje įstatymų leidėjų darbo vietoje ir stebėti kaip vyksta posėdis bei Seimo posėdžio pirmininkas gongu skelbia priimtą teisės aktą. Po to susitikome su Seimo nariu A. Butkevičiumi. Susitikimo metu Seimo narys pasakojo, kaip mokėsi mokykloje, kuo planavo dirbti ateityje pabaigęs mokslus ir kuo yra svarbus mokslas mums, mokiniams. Jis taip pat paminėjo, kad mūsų poelgiai ir nuomonė priklauso nuo mūsų minčių. Progimnazijos mokiniai uždavė įvairių klausimų kaip pavyzdžiui: kurį kandidatą į prezidentus A. Butkevičius labiausiai palaikė ir kaip yra mažinamos Lietuvos Respublikos skolos. Po susitikimo su Seimo nariu, mokiniai dar turėjo ekskursiją po LR Seimą.

Antroje dienos pusėje, aštuntokai vyko į Vilniaus centrą. Čia vyko integruota geografijos – istorijos pamoka. Turėjome surasti žymiausius Vilniaus senamiesčio objektus, „pašnekinti skulptūrą“, nusifotografuoti su užsieniečiu ir t.t. Pavargę, bet pilni teigiamų emocijų, praplėtę ir pagilinę istorines bei geografines žinias, sustiprinę pilietiškumo jausmą, vakare sugrįžome namo. 

Dėkojame Seimo nariui A. Butkevičiui už padovanotą išvyką ir mus lydėjusioms mokytojoms: Daivai Leonavičienei, direktoriaus pavaduotojai ugdymui, istorijos mokytojai metodininkei ir Rūtai Šukaitytei, geografijos mokytojai metodininkei.

Justė Gražulytė, 8a klasės mokinė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos