Bendruomenės diena Vilkaviškio r. Kybartų „Saulės“ progimnazijoje

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2024-06-06
  • Kategorija: Renginiai

      Birželio 3 dieną Vilkaviškio r. Kybartų „Saulės“ progimnazijoje vyko 1-8 klasių mokinių projektas „Bendruomenės diena“. Mokiniams užsiėmimus bei įvairias veiklas vedė ne tik mokytojai, bet ir mokinių tėveliai bei svečiai.

      Aistė Matevičiūtė 5-8 klasių mergaites mokino ne tik pasigaminti plaukų segtukus, bet taip pat  papasakojo ir savo gyvenimo „sėkmės istoriją“. Aistė kalbėjo,  kad pats žmogus yra  atsakingas už savo pasirinkimus ir ateitį. Mergina paminėjo, kad  įkurti verslą ryžosi siekdama įsitvirtinti gyvenime ir užsidirbti daugiau pinigų. Aistės pasakojimas daugelį mergaičių įkvėpė siekti savo svajonių ir jas drąsiai įgyvendinti.

      Mokytoja Oksana Kriaučiūnienė kartu su savo 4b klasės mokiniais vykdė projektinę veiklą „Draugystė VEŽA“. Mokytoja su mokiniais diskutavo apie sveikatą, šeimą, santykius, bendrą veiklą, suburiančią bendraminčius, draugus. Bendra veikla – draugystės, bendravimo ir bendruomeniškumo pagrindas. Kartu su mokiniais vėrė apyrankes. Jiems padėjo Smiltės mama Inga Bradūnienė. Žmogaus gyvenimas – kaip tie karoliukai. Ketvirtokai suprato, kad jei nors vienas karoliukas iškrenta , iškart žmogaus gyvenimas pasikeičia – jis tampa vienišas, atsiskyręs, pažeidžiamas.

      Mokytojai Ilona Galeckienė  ir Darius Vaitkevičius  progimnazijos berniukams organizavo linksmąsias estafetes – virvės traukimo, vinies kalimo ir medvaržčių sriegimo rungtį.

      Išgyvenimo įgūdžių 5-8 klasės  berniukus mokė jaunieji šauliai – 8b klasės mokinys Juozas Lišauskas ir K.Donelaičio gimnazistė Evelina Tenikaitė. Berniukai mokėsi užkurti laužą be degtukų, pasistatyti  vigvamą, suteikti pirmąją pagalbą: taisyklingai uždėti turniketą, sutvarstyti žaizdas. Netgi galėjo pasitikrinti taiklumą šaudydami į taikinį, o fizinį pasirengimą – atlikdami atsispaudimus. Ne vienas įsitikino ir suprato, kad gamtoje išgyventi vieniems būtų sudėtinga ne tik dėl išgyvenimo įgūdžių stokos, bet ir prasto fizinio pasirengimo.

      Psichologė Loreta Vasiliauskienė ir istorijos mokytojas Mindaugas Guzavičius organizavo sportines veiklas, kurių metu progimnazijos berniukai varžėsi kamuoliukų rungtyse - mėtė kamuoliukus į taikinį ir per galvą į tolį.

      5-6 klasių tarpe geriausiai mesti kamuoliuką į tolį sekėsi 6b klasės mokiniui Kajui Puskunigiui. 7a klasėje tai padaryti geriausiai sekėsi Mantui Puskunigiui, o 7bklasėje - Domui Liorentui.

      5-6 klasių tarpe geriausiai kamuoliuką mesti į taikinį sekėsi 5b klasės mokiniui Gustui Savickui. 7a klasėje geriausiai su šia rungtimi susidorojo Mantas Puskunigis, o 7b klasėje – Jonas Račkauskas.

      2 klasių mokiniams apie pasieniečių ir kinologų profesiją papasakojo atvykę VSAT pareigūnai – tėtis Saulius Pultinevičius ir Gintas Junokas. Jie papasakojo apie pasieniečių pareigūnų darbo specifiką ir kasdienybę, parodė specialiąsias priemones: šalmą, neperšaunamą liemenę, antrankius, žiūronus, teleskopinę lazdą, pipirines dujas, pistoletą. Kinologai papasakojo, kaip yra dresuojami šunys ir kaip jie padeda pareigūnams atlikti bei vykdyti tarnybą. Kinologai pademonstravo, kaip šuo atlieka daiktų paiešką, kokias komandas moka vykdyti.

      3b klasės mokiniams veiklas organizavo ir vykdė mama Silvija Ažukienė, o 4a klasės mokiniams – mama Lina Karpavičiūtė.

      Kirpėja mama Džordana Stemplienė progimnazijos mokines mokė, kaip prižiūrėti plaukus, galvos odą. Paminėjo, kokius produktus geriausia naudoti plaukų priežiūrai, pamokė mergaites, kaip pasidaryti gražias šukuosenas.

      Kosmetikė Toma progimnazijos mokinėms uždavė klausimus, pagal kurių atsakymus nustatė mergaičių veido odos tipą. Mokinės sužinojo, kokius veido priežiūros produktus geriausia joms naudoti ir kaip tinkamai prižiūrėti savo veido odą. Mergaitėms ji išdalino veido odos kremų mėginėlius.

      4 pamokos metu visi 5-8 klasių mokiniai rinkosi į didžiąją sporto salę, kurioje stebėjo futbolo varžybas. Jose rungėsi vaikų ir tėvų futbolo komandos.

      Po įvairių kūrybinių veiklų, sportinių  užsiėmimų visi rinkosi progimnazijos paradinėje aikštėje. Mokyklos direktorius Arvydas Judickas dėkojo visiems tėvams, mokytojams, svečiams už pravestas įdomias, prasmingas  ir turiningas veiklas bei įteikė padėkos raštus ir rašiklius.

      Projektinę dieną vainikavo koncertas. Koncerto metu mus džiugino progimnazijos mokinių tėvų komiteto pirmininkės Agnės Lietuvninkienės ir Mindaugo Bučinsko duetas, folklorinio ansamblio „Jovariukai“ atliktas kūrinys (mokytoja Inga Vaitkevičienė), choreografinius numerius dovanojo pučiamųjų orkestro „Kybartai“ šokėjų grupės „Liepos“ ir „Liepaitės“, skambias dainas atliko mama Agnė Lietuvninkienė ir muzikos mokytojos Vilijos Gaurienės ansamblis. Renginio sensacija tapo progimnazijos mokytojų ir darbuotojų šokis ir mažųjų orkestro „Kybartai“ muzikantų naujai išmokti groti muzikiniai kūriniai.

 

Jaunųjų žurnalistų būrelio narės Justė Gražulytė ir Giedrė Šukaitytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos