Tarptautinė mokytojo diena Kybartų „Saulės“ progimnazijoje

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2024-10-08
  • Kategorija: Renginiai

„Iš Tavo rankų išaugęs medis

Šaknijas ir skleidžia manyje Pažinties šakas.

Iš Tavo akių, Mokytojau,

Išplaukia debesys,

Apgaubiantys ir lydintys mane į pasakų žemę.

Iš Tavo minčių išsilieja žodžiai,

Mano būčiai suteikiantys prasmę“...

(I. Daubarienė)

      Spalio 4-ąją Vilkaviškio r. Kybartų „Saulės“ progimnazijoje paminėta Tarptautinė mokytojo diena. Daug yra kilnių profesijų, bet turbūt kilniausia tarp jų yra mokytojo profesija. Mokytojas, išmokęs rašyti pirmąsias raides, iš jų sudėti žodžius, o vėliau nuvedęs į žinių pasaulį, palieka ryškiausią pėdsaką mūsų gyvenime. Tad patys gražiausi rudens žiedai ir žodžiai buvo skirti MOKYTOJUI.

      Jau tapo tradicija, kad pirmąsias pamokas mokiniams veda šią dieną klasių auklėtojai. Tai padėkos, gerumo, gyvenimo pamokos mokiniams, kurios yra tokios pat svarbios kaip ir lietuvių, matematikos, geografijos ar istorijos.

3c klasės mokiniai su mokytoja Kristina Antanavičiene skaitė Eglės Jasės knygą „Kamandosė“, kalbėjo apie draugystę. Vaikai rašė laiškus mokytojai.

      4a klasės mokytoja S. Birštonienė vedė klasės valandėlę „Ar reikalinga mokytojo profesija?“. Mokiniai diskutavo, kas yra geras mokytojas, ar  patys rinktųsi šią profesiją, kodėl nenorėtų būti mokytojais ir ką norėtų palinkėti šių dienų mokytojams. Po diskusijos savarankiškai atliko mokytojos parengtą užduotį.

      5a klasės mokiniai dalyvavo diskusijoje ,, Kas yra savanorystė ir kuo ji svarbi?" ( auklėtoja Gitana Literskytė – Katkevičienė).      

      5b klasės mokiniai (klasės auklėtoja Vaida Plaušinienė) gamino atvirutes mokytojams, rašė palinkėjimus ir padėkos žodžius.

      6a klasės auklėtoja Vilma Žvirblienė vedė klasės valandėlę „Jeigu aš būčiau mokytojas, tai...“ Mokiniai grupelėse diskutavo ir išsakė savo nuomonę, kokiomis savybėmis  turi pasižymėti geras mokytojas, kokie mokytojai būtų jie savo mokiniams. Savo  mintis užrašė lapeliuose, vėliau gamino plakatus, kuriais papuošė kabinetą. Antrąją pamoką vyko viktorina „Ar pažįstu savo mokyklos mokytojus“. Viktoriną apie mokytojus parengė ir vedė Elzė Ryckytė ir Milda Karaškaitė. Visus  mokytojus  6a ir 6b klasės mokiniai pradžiugino saldžia dovanėle – šokoladu su  kiekvienam mokytojui užrašytais asmeniškais palinkėjimais, padėka, mintimis.

      6b klasėje klasės auklėtoją Agnę Nacevičienę su profesine švente originaliai pasveikino berniukai, padainavo dainą „Visa širdimi“. Vėliau visi mokiniai rašė pasižadėjimus – kokie esa dabar ir pasižada būti mokytojams iki 8 klasės. Visų mokinių pažadai gražiai sugulė dėželėje, kurią atidarys tik 8 -oje klasėje. Ar pavyks šeštokams tesėti duotus pažadus? Pamatysime...

      8b klasės mokiniai klasės valandėlės metu su auklėtoja R. Krasnauskiene kalbėjo apie prabėgusias dienas mokykloje, prisiminė ne tik iškrėstas išdaigas, vaikiškas šėliones, bet aptarė ir mokymosi rezultatus. Jaukus ir šiltas pasikalbėjimas su auklėtoja ilgai išliks kiekvieno auklėtinio širdy. Ne vienas suprato, kad laukia rimti išbandymai ir iššūkiai ištisus mokslo metus, bet juos lydės ir bus šalia visada pasiruošusi jiems padėti rūpestinga auklėtoja ir mokytojai.

      Džiaugiamės gražia tradicija, kad šią dieną įsijungia ir aktyvių tėvelių klubas, kurie tampa mokytojais ir veda gyvenimo pamokas mokiniams. Trečią ir ketvirtą pamoką mokytojo darbą „matavosi“ ne tik  tėveliai, bet ir vyresnieji mokinių broliai ir vyresniosios seserys. Patiems mažiausiems, pirmųjų klasių mokiniams, pamoką apie atšvaitus ir saugumą kelyje į mokyklą vedė vyresnioji tyrėja Vilija Grybauskienė. (Pirmų klasių mokytojos – J. Liorančienė, O. Kriaučiūnienė ir R. Albaitienė).

      6a klasės mokiniams pamoką anglų kalba vedė Justės Merkevičiūtės sesuo Agnė, 6b klasėje – Amandos Kapačinskaitės vyresnysis brolis Mindaugas, Lietuvos kariuomenės, sausumos pajėgų, Pulkininko Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono, 1 inžinerijos kuopos, 2 skyriaus, kovinės inžinerinės paramos technikas, vyresnysis eilinis. Jis papasakojo šeštokams apie kariškio profesiją. Mokiniams buvo įdomu išgirsti apie kariškių kasdienybę armijoje, ginklus, techniką, pratybas miškuose, ypač susidomėję berniukai klausėsi, kaip pereiti minų lauką. Susitikimas prabėgo greitai, tačiau įspūdis mokinių širdyse išliks ilgam. Galbūt kažkuriam iš mokinių šis susitikimas su Mindaugu taps lemtingu renkantis profesiją ateity.

Kol pamokas už mokytojus vedė tėveliai ir buvę progimnazijos mokiniai, mokytojai skubėjo į technologijų kabinetą. Čia laukė maloni ir gardi staigmena. Tėvų komitetas pasveikino mokytojus visų tėvelių vardu su profesine švente ir pakvietė prie gardaus vaišių stalo. Sveikinimo žodį tarė ir Kybartų „Saulės“ progimnazijos direktorius Arvydas Judickas. Profesinės šventės proga pavaduotojai ugdymui Daivai Leonavičienei ir etikos mokytojai metodininkei Agnei Nacevičienei direktorius įteikė savivaldybės padėkos raštus už gerą darbą.

      Paragavę gardumynų, atsigėrę kavos ir arbatos, mokytojai skubėjo į aktų salę. Čia laukė nuotaikingas koncertas.

      Šventinį koncertą mokytojams dovanojo progimnazijos mokiniai. Skambėjo dainos, šokio sūkury nuotaikingai sukosi šokėjos – „Liepaitės“ ir „Liepos“–, mokiniai sakė padėkos ir sveikinimo žodžius mokytojams, linkėdami  neblėstančios energijos, stiprybės ir kantrybės, tardami nuoširdų Ačiū už rūpestį, šypsenas ir šilumą. (Koncertą ruošė – muzikos mokytoja Vilija Gaurienė, orkestro vadovas Linas Daubaras, šokių mokytoja Greta Ziegoraitienė, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Gitana Literskytė- Katkevičienė).

Jaunųjų žurnalistų būrelio nariai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos