Gamtos ir tiksliųjų mokslų konkursas „GAMTOS VALDOVAI – 2024“

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2024-03-24
  • Kategorija: Konkursai

Kovo 22 dieną Kybartų „Saulės“ progimnazijos mokiniai – Justė Gražulytė, Jorė Gudiškytė, Simona Bieliauskaitė, Dovis Dragūnaitis ir Povilas Mickevičius – dalyvavo Paežerių dvare vykusiame renginyje, skirtame Pasaulinei Žemės dienai paminėti. Į šį renginį susirinko gausus būrys rajono mokinių. Renginio metu mokiniai pasitikrino žinias gamtos ir tiksliųjų mokslų konkurse „Gamtos Valdovai - 2024“ bei dalyvavo pažintinėje ekskursijoje po Paežerių parką. Visi renginio dalyviai taip pat turėjo galimybę sudalyvauti atviroje diskusijoje.  Daugiausia dėmesio atviroje diskusijoje skyrėme apie parko užtikrinimo bioįvairovės priemones, aptarėme įvairias galimybes, kaip visi norintys galėtų prie to prisidėti. Gamtos ir tiksliųjų mokslų konkurso tikslas - ugdyti mokinių komunikacinę, pažinimo, kūrybiškumo kompetencijas, skatinti domėtis gamtos ir tiksliaisiais mokslais. 

Renginyje dalyvavo 8 rajono mokyklų komandos,  kiekvieną iš jų sudarė 5 mokiniai. Konkurso pradžioje vienas mokinys iš kiekvienos mokyklos turėjo išsitraukti skaičių, kuris parodė, kokia eilės tvarka jo komanda atsakinės į klausimus. Konkurse buvo 3 skirtingi etapai, kuriuose mokiniai tikrinosi savo žinias. Klausimai buvo užduodami iš biologijos, chemijos, matematikos, fizikos bei informacinių technologijų sričių. Komandai, pateikusiai teisingą atsakymą, komisijos nariai skyrė 2 taškus, iš dalies atsakius į klausimą – 1 tašką, neatsakius į klausimą – 0 taškų.

Mūsų mokyklos mokiniai surinko 12 taškų ir užėmė III - iąją vietą. Pirmos vietos nugalėtojais tapo Vilkaviškio „Ąžuolo“ progimnazija. 

Visi džiaugėmės pasiektais rezultatais ir buvome apdovanoti saldžiaisiais prizais bei padėkos raštu.

Dėkojame biologijos ir chemijos vyresniajai mokytojai Janinai Abraitienei, suteikusiai galimybę dalyvauti šiame renginyje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos