Policijos pareigūnai linki artėjantį šventinį laikotarpį sutikti saugiai!

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2022-12-15
  • Kategorija: Pranešimai

Laukiamiausios žiemos šventės be fejerverkų nebeįsivaizduojamos, tačiau neretai jie sukelia ne tik džiaugsmą, bet ir nelaimes. Neapdairiai elgiantis su pirotechnika, gali nukentėti ir turtas, ir sveikata.

PIROTECHNIKOS sužalojimų tikimybę pavyks sumažinti, jeigu gaminys bus naudojamas pagal paskirtį taip, kaip yra numatyta gaminio instrukcijoje. Tais atvejais kai pirotechnikos gaminys neveikia draudžiama jį ardyti ar bandyti uždegti pakartotinai.

Būtent gaminių naudojimas ne pagal paskirtį, nesilaikant instrukcijos, gaminio ardymas ar bandymas jį uždegti pakartotinai sukelia didžiausius sužalojimus.

Ant kiekvieno tiekiamo rinkai fejerverko, jei jis skirtas naudoti tik lauke ar skirtas pirotechnikams, nurodoma „Naudoti tik lauke“ ar „Naudoti tik pirotechnikams“

DRAUDŽIAMA:

- platinti civilines pirotechnikos priemones (išskyrus F1 kategorijos fejerverkus) arčiau kaip 30 metrų nuo mokyklų;

- naudoti civilines pirotechnikos priemones (išskyrus F1 kategorijos fejerverkus) arčiau kaip 30 metrų nuo mokyklų, gydymo ir reabilitacijos įstaigų, kulto, šarvojimo patalpų, jeigu tai nesuderinta su pastatų (statinių) ar patalpų valdytojais, taip pat kitose savivaldybės tarybos nustatytose vietose;

- jeigu tai trikdo viešąją rimtį, naudoti civilines pirotechnikos priemones nuo 22.00 val. iki 8.00 val. (išskyrus švenčių dienas, taip pat per masinius renginius, kuriuos rengti savivaldybės vykdomoji institucija yra išdavusi leidimą), kitu teisės aktuose nustatytu ar savivaldybės tarybos nustatytu laiku.

ATSAKOMYBĖ už nusižengimus, susijusius su civilinės pirotechnikos priemonėmis, nustatyta LR administracinių nusižengimų kodekse ((483 straipsnis. Civilinių pirotechnikos priemonių įsigijimo, naudojimo tvarkos pažeidimas; 488 straipsnis. Viešosios rimties trikdymas; 525 straipsnis. Priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimas).

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos pateikia rekomendacijas kaip saugiai naudotis pirotechnikos gaminiais https://pagd.lrv.lt/.../kaip-saugiai-elgtissu...

PRIMENAME – pirotechnika pavojinga visiems, ypač, vaikams!

Tačiau išvengti nemalonumų įmanoma: tereikia per šventes elgtis atsakingai ir nepamesti nuovokos.

 

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos