Renginys – diskusija ,,Aš galiu rinktis“

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2022-12-08
  • Kategorija: Renginiai

      Gruodžio 6 d. Vilkaviškio sporto ir pramogų centre vyko renginys, skirtas rajono švietimo įstaigų mokiniams. Renginys – diskusija buvo pavadintas ,,Aš galiu rinktis“. Šį renginį organizavo Vilkaviškio r. visuomenės sveikatos biuras. Renginyje dalyvavo moksleiviai iš įvairių Vilkaviškio r. mokyklų – Vilkaviškio ,,Ąžuolo“ progimnazijos, Vilkaviškio S.Neries pagrindinės mokyklos, Gražiškių  gimnazijos Bartninkų skyriaus – iš viso dalyvavo 8 komandos po 6 narius su vadovu. Mūsų mokyklą, Kybartų ,,Saulės“ progimnaziją, atstovavo komanda , sudaryta iš 7 a kl. mokinių: Jorės Gudiškytės, Paulos Mančekaitės, Giedrės Šukaitytės, Justinos Kušlevičiūtės, Povilo Mickevičiaus, Tito Sabaliausko. Į renginį mokinius lydėjo ir jo metu globojo mokyklos visuomenės sveikatos specialistė Rasa Stumbrienė ir mokyklos psichologė Loreta Vasiliauskienė.

      Renginio pradžioje visų mokyklų komandos pristatė atliktą namų užduotį – geometrinės formos piešinį. Vėliau, po kiekvienos komandos projekto pristatymo, iš šių formų buvo sudėliota dėlionė. Piešinio tematika pasirinkta aktuali šiandienai – psichotropinių medžiagų vartojimo ir neigiamo poveikio žmogaus gyvenime prevencijai. Mokiniai piešinyje turėjo pavaizduoti ir išreikšti tai – kaip atrodytų jų gyvenimas, atsisakius vartoti šias medžiagas ir apsisaugojus nuo jų įtakos organizmui.

      Po to mokiniai turėjo puikią galimybę susitikti su teatro ir įvairių filmų serialų aktoriumi, režisieriumi ir scenaristu Raimondu Kleziu ir stebėti jo sukurtą ir suvaidintą monospektaklį ,,Dulkėti veidrodžiai“, liečiančia, taip vadinamą, nemeilės temą .Talentingas aktorius mokiniams ne tik pateikė daug minčių ir užuominų apie sudėtingą žmogaus gyvenimą, kuris skęsta priklausomybės nuo alkoholio jūroje, bet ir įtraukė mokinius aktyviai suvaidinti, paskaityti dialogą ar pašokti konkrečiose scenose. Spektaklis, paremtas autoriaus biografiniais faktais, sukėlė daugumos mokinių susidomėjimą. Mūsų mokyklos mokiniai uždavė aktoriui nemažai klausimų, taip pat judėjo scenoje kartu su juo ir išreiškė geras emocijas. Spektaklis buvo skirtas vyresniems, tačiau dauguma septintų klasių mokinių taip pat gerai suprato siužeto pagrindinę idėją. Tai atspindėjo diskusijoje. Po vaidinimo mokiniai diskutavo, fotografavosi ir galėjo pabendrauti asmeniškai su aktoriumi, kuris mielai atsakė į visus jam pateiktus klausimus. Renginyje taip pat dalyvavo ir mokinius sveikino Vilkaviškio r. sav. administracijos direktoriaus pavaduotoja Daiva Riklienė, Vilkaviškio r. visuomenės sveikatos biuro direktorė Laura Sadauskienė, Vilkaviškio sav. Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė, vyr. specialistė Rita Viktoravičienė, Jaunimo reikalų koordinatorė Danguolė Gudeliauskienė.

      Dėkojame renginio sumanytojai ir moderatorei Raimondai Kurauskienei ir sveikatos biuro organizatoriams už puikiai praleistą laiką ir laukiame ateityje kitų panašių renginių, kurie yra labai prasmingi ir reikalingi rajono mokyklų bendruomenių nariams.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos