PASIBAIGUS MOKINIŲ MENINIO SKAITYMO KONKURSO I-AJAM ETAPUI...

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2023-02-02
  • Kategorija: Renginiai

      Kiekvienais metais mūsų progimnazijoje sausio mėn. vyksta Meninio skaitymo konkursas. 

      Į šį gražų ir prasmingą renginį, vykusį jaukioje konferencijų salėje, susirinko šventiškai pasipuošę 5-8 kl. konkurso dalyviai. Ypatingą nuotaiką kūrė visa aplinka – salė buvo paskendusi žvakelių šviesoje, visi dalyviai klausėsi progimnazijos mokinių ansamblio muzikinio pasirodymo bei pučiamųjų orkestro jaunųjų atlikėjų (Gusto Masaičio, Ado Maciulevič, Jokūbo Plaušinio, Beno Radzevičiaus) ypatingai jautriai atliekamo kūrinio (muzikos mokytoja V.Gaurienė, orkestro vadovas D.Ziegoraitis).

      Mokinių pasirinkti tekstai vertė įsiklausyti, įsijausti į žodžių skambesį ir prasmę. Mokiniai skaitė poezijos tekstus arba prozos kūrinių ištraukas. Skambėjo ištraukos iš V.Račicko, R. Šerelytės, A.Liobytės, J.Degutytės, B.Vilimaitės, A.Frank ir kitų autorių kūrybos.

      Kol vertinimo komisija aptarinėjo rezultatus, visi dalyviai galėjo ne tik pasigrožėti bibliotekos darbuotojų surengta naujausių knygų paroda, bet ir atrasti sau patinkančią ir dar neskaitytą grožinę knygą.

      Konkursas yra konkursas. Visi dalyviai pasirodė nuoširdžiai ir originaliai, bet teko išrinkti nugalėtojus.

      5–8 klasių mokinių tarpe geriausiai pasirodė ir I vieta skirta dviem skaitovams: Jokūbui Plaušiniui, 5b kl. mokiniui, ir Dovilei Vabolytei, 6a kl. mokinei. Šie mokiniai dalyvaus rajoniniame etape. II vieta – Arnui Bugajevui, 5b kl. mokiniui, ir Giedrei Šukaitytei, 7a kl. mokinei, III vieta – Vakarei Čižauskaitei, 5a kl. mokinei, ir Justei Rickevičiūtei,7a kl. mokinei.

      Visi konkurso dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais, saldžiais prizais ir Vilkaviškio r. savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro dovanėlėmis – atšvaitais, o I vietų laureatai – dar ir mūsų progimnazijos suvenyrais.

      Už gražų renginio vedimą dėkojame konkurso vedėjai – Gustei Sakalauskaitei, 8a kl. mokinei.

      Nurimus konkurso jauduliui, galime tik pasidžiaugti, jog Kybartų ,,Saulės“ progimnazijoje turime talentingų ir kūrybingų mokinių, nebijančių mokytis tekstą atmintinai ir tebemylinčių gimtąją kalbą ir literatūrą.   

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos