Dalyvaujamasis biudžetas progimnazijoje

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2024-10-11
  • Kategorija: Projektinė veikla

      Vilkaviškio rajono savivaldybė siekdama skatinti mokinių iniciatyvas, burti mokinių ir mokyklų bendruomenes, didinti mokinių įtraukimą į sprendimų priėmimo procesus, inicijavo Mokinių dalyvaujamojo biudžeto projektų įgyvendinimą ir kvietė mokyklas dalyvauti bei modernizuoti ir pagerinti mokymosi aplinkas.

       Mūsų progimnazijos projektų idėjų įgyvendinimui skirta suma - 3816,20 eurų. Projektas startavo rugsėjo mėnesį. 1–8 klasių mokiniai klasių valandėlių metu aptarė dalyvaujamojo biudžeto įgyvendinimo etapus ir diskutavo, kaip būtų galima pagerinti progimnazijos aplinką. Mokiniai būrėsi į grupes ir teikė projektų idėjų pasiūlymus, kurių vertinimas vyko dviem etapais. Administracinė vertinimo komisija iš aštuonių pateiktų projektų idėjų pasiūlymų atrinko keturis pasiūlymus, kurie atitiko numatytus kriterijus ir reikalavimus. Spalio 10 dieną progimnazijoje vyko antrasis etapas – vieša atranka. Keturios mokinių grupės pristatė savo projektų idėjų pasiūlymus visiems 1–8 klasių mokiniams. Po pristatymų mokiniai buvo pakviesti balsuoti ir išrinkti mūsų progimnazijos bendruomenei aktualiausią projekto idėją. 

       Džiaugiamės, kad mokiniai aktyviai dalyvavo šiuose projekto įgyvendinimo etapuose ir nekantraujame įgyvendinti daugiausiai mokinių balsų surinkusią idėją „Poilsio zona“. Iniciatyva bus įgyvendinta iš Savivaldybės biudžeto lėšų.

       Dalyvaujamojo biudžeto įgyvendinimas progimnazijoje skatina mokinių pilietinį aktyvumą, skaidrią ir sąžiningą sprendimų priėmimo kultūrą, finansinio raštingumo, viešojo kalbėjimo ir biudžeto planavimo įgūdžių lavinimą.

Balsavimo rezultatai:

„Mokinių poilsio ir edukacinės zonos įrengimas” – 162 balsų

„Jaučiamės kaip SPA” – 45 balsai

„Pabendrauk ir palauk” – 40 balsai

„Poilsio zona” – 165 balsai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos