Mokinių projektas „Ką aš žinau apie autorių teises?“

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2024-05-02
  • Kategorija: Renginiai

      Kiekvienas iš mūsų nors kartą gyvenime esame susidūrę su nesąžiningumu ar sukčiavimo atvejais: patys pasielgę nesąžiningai ar nukentėję nuo sukčių. Kai išgirstame žodį „vagystė“, dažniausiai pagalvojame apie materialinius dalykus: prarastus daiktus arba pinigus. Bet ar susimąstėte kada, kad pavogti galima ne tik daiktus, bet ir mintis, idėjas.

      Mokykloje labai dažnai pasitaiko akademinio nesąžiningumo atvejų, kai mokinys, užuot pats pasukęs galvą ir parašęs rašinį ar atlikęs kūrybinę užduotį, nueina pačiu lengviausiu keliu – suranda internete jau kažkieno parašytą rašinį, eilėraštį, pasaką ir pateikia kaip savo, nenurodydamas tikrojo autoriaus ar informacijos šaltinio. Svetimų darbų, minčių ir idėjų pasisavinimas yra plagiatas, intelektualinė vagystė.

      Siekdami mokinius supažindinti su autorių teisėmis ir užkirsti kelią akademiniam nesąžiningumui, 5b, 8a, 8b klasės mokiniai, paskatinti lietuvių kalbos mokytojos metodininkės Ingridos Valaitienės ir anglų kalbos vyresniosios mokytojos Evelinos Šlivinskienės,  dalyvavo projekte „Ką aš žinau apie autorių teises?“. 8b klasės sukurtą video rasite paspaudę nuorodą:

  https://drive.google.com/file/d/1h-h53jsYqyjICa09ukGzZ1oDLjCWNo0g/view?usp=drive_link

 

Ingrida Valaitienė, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos