Kalėdinė popietė – Jaunųjų žurnalistų būrelio dovana mažiesiems

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2023-12-29
  • Kategorija: Renginiai

      Vilkaviškio r. Kybartų „Saulės“ progimnazijoje Jaunųjų žurnalistų būrelio narių iniciatyva paskutinę šių metų gruodžio savaitę buvo organizuojamos kalėdinės popietės pradinių klasių mokiniams. Kalėdinės popietės tikslas – užmegzti ir sustiprinti ryšį tarp vyresniųjų ir jaunesniųjų mokinių, padovanoti daug džiugių, linksmų ir įsimintinų akimirkų mažiesiems.

      2023 m. gruodžio 20 dieną 8a klasės mokinės Giedrė Šukaitytė ir Justė Rickevičiūtė kalėdinę popietę vedė 4c klasės mokiniams, gruodžio 21 dieną Urtė Murauskaitė ir Damjana Navickaitė – 4b klasės mokiniams, Justė Gražulytė ir Paula Mančekaitė – 4a klasės mokiniams, gruodžio 22 dieną Jorė Gudiškytė ir Paula Grevytė – 2a klasės mokiniams.

      Jaunųjų žurnalistų būrelio narės pradinių klasių mokinius supažindino su kalėdiniais papročiais, prisiminė Kalėdų simbolius ir tradicijas. Mažieji mokinukai ne tik įdėmiai klausėsi vyresniųjų pasakojimų, bet ir įgytas žinias įtvirtino atsakinėdami į suktus viktorinos klausimus: „Kur gyvena Kalėdų senelis? Kokios spalvos yra Rudolfo nosis?  ir kt. Vaikai, pasitardami vieni su kitais, nesunkiai įveikė net ir pačius sudėtingiausius klausimus.  Po viktorinos mažųjų  laukė linksmybės. Vaikai žaidė įvairiausius kalėdinius žaidimus, dėliojo kalėdines dėliones, šoko ir dainavo. Taip pat pasidalijo kalėdinių norų sąrašu, aptarė, ką simbolizuoja dovanos, išsakė visiems savo palinkėjimus ir buvo apdovanoti saldžiaisiais prizais.

      Šią popietę mes visi daug ko išmokome, supratome, prisiminėme ir išsiskirstėme besišypsančiais veidais ir sušilusiomis širdimis. Kalėdinės popietės tikslas buvo įgyvendintas: mažesnieji pradinių klasių mokiniai tapo mūsų draugais, o mes – jų. Ir vieni, ir kiti gavome didžiausią dovaną – draugystę.

     Justė Gražulytė, Urtė Murauskaitė, Damjana Navickaitė, Giedrė Šukaitytė, Jorė Gudiškytė, Jaunųjų žurnalistų būrelio narės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos