Projektas „Kalėdų šurmulyje“

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2023-12-29
  • Kategorija: Renginiai

„Balti malūnai mala laiką,

Ir laikas byra ant kalnų,

Ir gruodžio šaltos rankos laiko

Bažnyčios bokštus už sparnų…“ (H. Radauskas)

      2023 m. gruodžio 22 dieną Vilkaviškio r. Kybartų „Saulės“ progimnazijoje vyko 5-8 klasių mokinių projektas „Kalėdų šurmulyje“. Renginio vedančiosios 8a klasės mokinės Justė Gražulytė ir Paula Mančekaitė padėjo nykštukams ne tik išsiaiškinti, suprasti, kas yra Kalėdos, bet ir surasti jas. Pajusti artėjančių Kalėdų dvasią ir džiaugsmą padėjo puikūs klasių pasirodymai. Scenoje skambėjo 7a klasės atliekama nuotaikinga kalėdinė daina, energingą repo šokį dovanojo 7b klasė, žiūrovų širdis džiugino 6b klasės vaidinimas – dainos improvizacija „Ateina senis“. Daugiausia džiaugsmo visiems suteikė pasirodęs Kalėdų Senis, lydimas elfo, ir dalinęs visiems saldainius. Daug gerų emocijų padovanojo talentingųjų 5a ir 5b klasės nykštukų pasirodymas. Jie džiugino visus dainomis, šokiais, grojo pianinu ir demonstravo akrobatinius triukus. Ar gali kas nors pavogti Kalėdas, padėjo išsiaiškinti 6a klasė suvaidinusi „Pavogtos Kalėdos“. Na, o kas gi yra Kalėdų senelio pagalbininkai, padedantys paruošti visas dovanėles vaikučiams, mįslę įminti padėjo 8a ir 8b klasės jungtinis choras, atlikęs šokio ir dainos sintezę „Pavogtos dovanos“. Pasibaigus šventiniams klasių pasirodymams, atskleista Kalėdų paslaptis.

      Kalėdos - tai ne tik balta žiemos pasaka, imbieriniai močiutės kepti sausainiai, žaliaskarė eglutė, papuošta įvairiais žaisliukais ir spindinčiomis girliandomis, bet ir dainos, šokiai, Kalėdų senelis, dovanos.

      Klasių kolektyvai bendruomeniškai ruošėsi, kūrė pasirodymų scenarijus ir repetavo kelias savaites prieš karnavalą. Ruošiantis renginiui ir jo metu mokiniai ugdėsi kūrybiškumo, komunikavimo bei socialinę, emocinę kompetencijas.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos