Po susitikimo su aktoriumi, keliautoju ir knygos ,,Antarktidos indėnai’’ autoriumi Juozu Gaižausku 

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2024-06-03
  • Kategorija: Renginiai

      Gegužės 30d. Kybartų „Saulės“ progimnazijos aktų salėje vyko aktoriaus, keliautojo, rašytojo  Juozo Gaižausko penktosios knygos „Antarktidos indėnai“ pristatymas. Renginį finansavo Vilkaviškio rajono savivaldybė pagal Vilkaviškio viešosios bibliotekos pateiktą projektą „Metų knyga 2023“.  

       Knygos autorius mokiniams pasakojo apie savo piligrimystės patirtis. Rašytojo talentą savyje jis atrado po lemtingos piligriminės kelionės, kai pėsčiomis įveikė 800 kilometrų ilgio Santjago de Kompostela kelią Ispanijoje. Svarbiausios patirtys ir kelionės įspūdžiai buvo aprašomi pirmajame autoriaus romane „Dievas su šlepetėmis’’. 

      Šiandien visi galėjo išgirsti knygos ,,Antarktidos indėnai’’ atsiradimo priežastis, pasiklausyti paties rašytojo meniškai skaitomos ištraukos iš savo knygos.  

      Nuotaikingas susitikimas prabėgo akimirksniu. Renginį paįvairino paties J. Gaižausko autorinių dainų koncertas, smagios gyvenimiškos istorijos, kurias aktorius taip papasakojo, kad jos tapo sceniniu pasirodymu. Susitikimo metu klausimus vaikams uždavė ir žodžių kišenėje neieškantis rašytojas. 

      Dėkojame rašytojui už smagų susitikimą su mokiniais ir laukiame pasirodant naujos knygos. Dabar jau laikas mums, klausytojams, vykdyti savo pažadą – perskaityti romaną „Antarktidos indėnai“… 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos