Lietuvių liaudies dainų ir šokių festivalis „Supinkime dainų ir šokių pynę 2023“

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2023-10-26
  • Kategorija: Renginiai

      Spalio 24 d. ,,Saulės“ progimnazijoje nuvilnijo, nušurmuliavo jau tradiciniu tapęs Vilkaviškio rajono pradinių klasių mokinių lietuvių liaudies dainų ir šokių festivalis „Supinkime dainų ir šokių pynę 2023“. Direktorius Arvydas Judickas suskaičiavo, kad tai jau 6-asis festivalis. Pradinių klasių mokiniams teko išbandyti dainininkų, šokėjų, kanklininkų, renginių vedėjų, o kai kam – žiūrovų rolę. Pasirodo, kad visos rolės gana sudėtingos ir reikalauja pastangų ir susikaupimo.

      Labai džiaugiamės, kad nuolat sulaukiame svečių iš įvairių rajono mokyklų. Šiemet atvyko šokėjai iš Sūdavos pagrindinės mokyklos (vadovė Edvina Subačiūtė) bei Gižų mokyklos – daugiafunkcio centro (vadovė Kristina Leskauskienė). Jau antri metai kaip kviestiniai svečiai dalyvauja Kybartų „Rasos“ mokyklos meninės studijos „Mes“ grupė (vadovės Inga Leonavičienė ir Laura Baltrukonytė). Šauniai pasirodė ir mūsų šokių būrelio „Liepaitės“ šokėjėlės (vadovė ir viena iš šiemetinio renginio organizatorių Greta Ziegoraitienė). Salės skliautai aidėjo ir nuo dainų, kurias su meile atliko pradinukai.

      Džiugu, kad vaikų širdelėse atsiranda vietos liaudiškai dainai, šokiui. Yra vilties, kad tradicinės liaudies dainos ir šokiai neišnyks.

      Renginys nebūtų toks saldus ir iškilmingas be rėmėjų. Nuoširdžiai dėkojame už ledus dalyviams Vilkaviškio ledų fabrikui, už šakotį „Eglės kepyklėlei“, o už nuostabias rožes verslininkui Starkevičiui, o savam kolektyvui – už visokeriopą pagalbą.

 

Folkloro būrelio „Jovariukai“ vadovė Inga Vaitkevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos