Vaikų vasaros poilsio dieninė stovykla „Vasaros keliu“

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2024-06-19
  • Kategorija: Renginiai

         Birželio 10-14 dienomis Kybartų „Saulės“ progimnazijoje buvo organizuojama vaikų vasaros poilsio dieninė stovykla „Vasaros keliu“.

      Stovyklautojus džiugino svečiai: kinologas Edmundas Sakalauskas, mokinė Smiltė Bradūnaitė ir savanorė Samanta Želvienė, parengę programą su savo keturkojais augintiniais. Sportinį azartą estafetėse ir protmūšyje skatino progimnazijos septintokai ir aštuntokės (ačiū mokytojai Agnei), o jogos paslapčių mokė jogos mokytoja Eugenija Saurusevičienė.

     Taip pat stovyklautojai ir patys vyko į svečius – lankėsi Gudkaimyje, šio kaimo bendruomenės pirmininko Ramūno Žemaičio įkurtame senų daiktų muziejuje, o Kybartuose, buvusios mokinės Eglės studijoje „Eglės ateljė“, kūrė paveikslus iš gėlių. Na, o kaip gi vasara be ledų? Vilkaviškio turizmo centre ledų degustacija – edukacija su Irma Mauriene buvo ir šauni, ir labai skani. Stovyklos paskutinę dieną praleidome Vištyčio regioniniame parke kartu su pačia šauniausia gide Živile Grimailaite. Su ja stovyklautojai kūrė medžių pasus, ieškojo paukščių daugiabučio gyventojų, sužinojo kuo skiriasi uoksas nuo drevės, paragavo žemuogių ir pirmųjų mėlynių.

        Nuostabi savaitė prabėgo taip greit, kad jau su nekantrumu laukiame kitos vasaros, kad galėtume vėl skubėti „Vasaros keliu“.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos