Projektas „Saugokime Žemę“ Kybartų „Saulės“ progimnazijoje

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2024-03-24
  • Kategorija: Renginiai

       Žemė – tai didelis pasaulis. Kovo 20 dieną visas pasaulis švenčia Pasaulinę Žemės dieną. Šią dieną iškeliama Žemės vėliava. Tai rodo tautų draugystę, susitelkimą saugoti Žemę ir visa, kas gyva yra joje.

      Kybartų „Saulės“ progimnazijos mokiniai taip pat paminėjo šią dieną – vyko 1-8 klasių mokinių projektas „Saugokime Žemę“. Projekto tikslas – pasitelkiant STEAM veiklas ir metodus, plėtoti ugdytinių sąmoningumą apie gamtosaugos svarbą, ugdyti problemų sprendimo įgūdžius.

      8a klasės mokinė Justė Gražulytė per radijo mazgą skaitė pranešimą „Žemės dienos istorija“. Mokinius supažindino su Žemės dienos istorija, kalbėjo apie gamtosaugos svarbą, kad mūsų veikla žydinčioje planetoje nebūtų nukreipta mūsų pačių gerovės ir patogumo kūrimui, atkreipė dėmesį apie mūsų planetai iškilusius pavojus.

      Projekto metu mokiniai žiūrėjo edukacinius filmus apie mūsų planetą ir jos saugojimą. Klasėse vyko viktorinos, mokiniai varžėsi gamtosauginėmis temomis. Taip pat atliko įvairius kūrybinius darbelius – kūrė koliažus, plakatus, karpė ir iš popieriaus gamino popierines gėles.

      Nei viena žiema nesitęsia amžinai – astronominį lygiadienį pasitikome papuošdami mokyklos II – ojo aukšto fojė pavasarine kompozicija.

      Diena praėjo labai greitai, kupina įdomių akimirkų ir juoko, bet, svarbiausia, – susipažinome su Žemės diena ir planetai iškilusiais pavojais, o taip pat papuošėme mokyklą savo darbais.

8a klasės mokinė Jorė Gudiškytė, Jaunųjų žurnalistų būrelio narė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos