Mokslo metų pradžio šventė Kybartų „Saulės“ progimnazijoje

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2024-09-03
  • Kategorija: Renginiai

„Raustančio klevo lapas ant tako

ir mokytojo šypsena lange.

Neprirašytas baltas lapas

Ir kelias į mokyklą saulėtam ryte...

Toks tolimas, jei išmatuosi žingsniais,

Toks artimas ir savas vaiko širdyje“…

      Kartu su rudenėjančia gamta ir išskrendančiais paukščiais atskubėjo rugsėjis. Šiuos mokslo metus pradėjome neįprastai – šįkart mokyklinis varpelis nuskambėjo rugsėjo 2- ąją  visą Kybartų miesto bendruomenę suburdamas bendrai Mokslo metų pradžios šventei miesto aikštėje.

      Kaip ir kiekvienais metais šventė prasidėjo giedant Tautinę giesmę miesto aikštėje. Mokslo metų pradžios šventės vedančiosios – Kybartų „Saulės“ progimnazijos 8a klasės mokinė Gabija Vasiliauskaitė ir Kybartų K. Donelaičio gimnazijos I klasės mokinė Justė Gražulytė – visus pasveikino su Mokslo ir žinių diena bei pakvietė plojimais sutikti ir padrąsinti pirmokus, baikščiai žengiančius pirmuosius žingsnius į Mokslo pažinimo šalį, ir juos palydinčius dvyliktokus. Dvyliktoko delne virpanti maža pirmokėlio rankelė ir varpelio skambėjimas turbūt kiekvienam iš jų sužadino mielus prisiminimus – pirmąją kelionę į mokyklą – ir nerimą bei liūdesį, kad mokyklinis varpelis jiems aidi paskutinį rugsėjį.

      Kybartų miesto bendruomenę pasveikinti su mokslo metų pradžia atvyko Vilkaviškio rajono savivaldybės vicemeras Joris Juškauskas, Kybartų parapijos klebonas Jonas Cikana ir Kybartų miesto seniūno pavaduotoja Milda Vaičaitienė. Jie mokytojams, vaikams ir tėveliams, visai švietimo bendruomenei, palinkėjo sėkmingų naujų mokslo metų, naujų patirčių, žinių, puikių rezultatų, būti drąsiems siekiant gyvenimo tikslų. Taip pat visus susirinkusius pasveikino Kybartų „Saulės“ progimnazijos direktorius Arvydas Judickas, palinkėdamas visiems kantrybės, sėkmės ir gražaus bendradarbiavimo. Kybartų K. Donelaičio gimnazijos ir „Rasos“ skyriaus direktorius Saulius Spangevičius paminėjo, kad šie mokslo metai kupini pokyčių, bet tikisi, kad tie pokyčiai atvers didesnes galimybes tiek mokiniams, tiek mokytojams –visai mokyklos bendruomenei.

      Šventėje linksmai nuskambėjo Kybartų „Saulės“ progimnazijos mišraus kvinteto daina „Apie mus“ (vadovė vyresnioji muzikos mokytoja Vilija Gaurienė), Kybartų K. Donelaičio solistės Urtės Savickaitės daina „Aš pėdų neradau“ (vadovas Artūras Hube).  Nuotaikingus šokius susirinkusiems dovanojo mergaičių šokių grupės „Liepaitės“ ir „Liepos“ (vadovė Greta Ziegoraitienė). Su mokslo metų pradžios švente visus pasveikino Marius Zykovas, K. Donelaičio gimnazijos „Rasos“ skyriaus skaitovas.

      Pasibaigus šventei mokinių, mokytojų, tėvelių – Kybartų miesto bendruomenės – eisena  miesto pagrindine gatve pajudėjo link mokymo įstaigų. Mokiniai rinkosi į šventines pamokas klasėse.

 

Tegul visiems šis ruduo būna naujų idėjų ir darbų startas Mokslo ir žinių pasaulyje.

 

                Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Ingrida Valaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos