Vilkaviškio r. Kybartų „Saulės“ progimnazija paminėjo Europos kalbų dieną

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2024-09-27
  • Kategorija: Renginiai

      Šių metų rugsėjo 26-ąją dieną Vilkaviškio r. Kybartų „Saulės“ progimnazijos 5-8 klasių mokiniai kartu su dailės, lietuvių, anglų, rusų  kalbos mokytojomis paminėjo Europos kalbų dieną.       Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Gitana Literskytė – Katkevičienė pasiūlė idėją šįmet  išpuošti mokyklą laivais. Dailės, lietuvių, rusų, anglų kalbos pamokose mokiniai piešė, spalvino, dekoravo laivus, papuošdami juos lietuviškais, rusiškais, angliškais žodžiais. Lietuvių kalbos žodžiai nugulė ant penktokų ir šeštokų laivų, septintokų darbus papuošė rusų kalbos žodžiai, o aštuntokai  išgražino savo laivus angliškais žodžiais. Galiausiai visi laivai suplaukė į trečiąjį progimnazijos aukštą ir papuošė jos erdves.

      Tam, kad Europos kalbų dienos dvasią pajustų visa progimnazijos bendruomenė, Jaunųjų žurnalistų būrelio nariai – Arnas Žiburis, Elzė Ryckytė, Deimantė Bendžiūtė, Milda Karaškaitė –pasirūpino, kad įvairiomis Europos kalbomis atliekamos dainos skambėtų pertraukų metu.

      Tai pat visus moksleivius ir mokytojus nudžiugino radijo laidos sveikinimas šia proga. Laidoje buvo kalbama apie kalbų paskirtį bei jų unikalumą, skatino ne tik domėtis, bet ir kalbėti kuo įvairesnėmis pasaulio kalbomis ir svarbiausia nepamiršti gimtosios kalbos. Mes, lietuviai, tikrai turime didžiuotis savo kalba, nes ji yra viena iš seniausių, sudėtingiausių ir gražiausių pasaulio kalbų.

      Mokiniams patiko netradicinės pamokos, praturtinusios ne tik žiniomis, bet ir gera nuotaika.

 

Jaunųjų žurnalistų būrelio narės, Gustė Pangonytė, Gabija Vasiliauskaitė ir Simona Bieliauskaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos